GÜVEÇTE ETLİ MANTARLI EKMEK
GÜVEÇTE ETLİ MANTARLI EKMEK
Sunumu ve lezzeti ile misafirlerimize gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz yemekler arasında olacak püf noktaları ve takip etmeniz sırasıyla işte tarifi
Malzemeleri
yarım kg dana kuşbaşı (isterseniz kuzu)
Yarım kg mantar
2tane yeşil biber
1tane kırmızı yağ biberi
2tane ortaboy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kekik
Kırmızı biber
Hamuru için
2su bardağı su (200 gr lık )
Yarım pk yaş maya
3tatlı kaşığı toz şeker
1tatlı kaşığı tuz
Un 3.5/4su bardağı kontrolü ekleyiniz
Yapılışı
Önce hamuru tutmak ile başlayalım ılık su, toz şeker ve mayayı karıştırın ve 6-7 dk mayanın kabarması mı bekleyin.3 su bardağı un ve tuzu ekleyerek karıştırın yoğurma kabına alın kabaran mayanızı una yavaş yavaş ekleyerek karıştırın azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamurun üzerini poşet geçirip küçük bir battaniye yada sofrası bezi ile sarıp 1 saat mayalandırın.
Etinizi kavurarak hafifçe pişirin (fırında pişmeye devam edecek)
Mantarları yıkayıp büyükse 4 de küçükse 2 ye bölüm.Biberleride içlerini temizleyip kabaca doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Etler hariç tüm malzemeleri bir kapta harmanlayarak sıvı yağ ve tuzu ilave edin.(eğer etiniz yağlı ise daha az yağ kullanın)
5tane güveç kabına etleri paylaştırın üzerine de doğradığınız sebzeleri koyun. Hamurumuzu mutfak tezgahına alıp hafif unlayarak yoğurun 7 parça bezeye ayırın 5 tanesini güveç büyüklüğünde açın ve yapışmaması için unlayarak güvecin üzerini yanlarıyla birlikte kapatın.Üzerine zeytinyağ sürüp 200 derece de 40 dk pisirin 2 tane kalan hamuruda yuvarlayıp ekmek olarak fırında pişirin.
Fırından çıkan güveç leri geniş bir servis tabağına ters çevirip bıçakla kenarlarından geçerek kase şeklinde çıkarın İsterseniz kekik ve kırmızı biber serperek servis yapın
Not güveç leri çıkartırken içinden çıkan sıcak buhara dikkat edin.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder