KAKAOLU PANDİSPANYA
KAKAOLU PANDİSPANYA
Güzel bir pasta yapmak istiyorsanız yumuşacık bir pandispanya yapmalısınız.
Vereceğim tarif ve ip uçları ile yumuşak çökmeyen, yüksek bir pandispanya yapabilirsiniz.
MALZEMELER
18 /20cm kalıp
5 yumurta( oda sıcaklığında)
1.5su brd şeker
1su brd un
Yarım su bardağı nişasta
2çorba kaşığı kakao
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
Yarım çay bardağı kaynar su (küçük bardak)
Çeyrek limon suyu
** 200 ml lik bardak kullanıyorum
**Küçük (Kahveci) çay bardağı
YAPILIŞI
**Yumurta sarısı ve aklarını ayırın
**Un, kakao, nişastayı eleyerek bir kaba alın, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın.
***Sarıları, şeker ile birlikte( 10 dk)krema gibi oluncaya kadar çırpın.(çırpma işlemini nekadar sabırla yaparsanız kekiniz o kadar güzel kabarır)kaynarsuyun içine çeyrek limon suyunu sıkın . Azar azar dökerek çırpmaya devam edin.
**Mikseri bırakıp silikon spatula ile unlu karışımı havalandırarak ekleyin.(hepsini bir anda dökmeyin).
**Yumurta akına bir tutam tuz ilave ederek kar gibi olana kadar çırpın.(çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelince kadar)
**Hamurumuzun içine yumurta beyazlarını 3defa da alttan üste doğru söndürmeden karıştırın.
**Çemberin etrafını yağlı kağıt ile sıkıştırarak sarın fırın tepsisine yerleştirin
**Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kabarana kadar yaklaşık 5_6 dk kabarmaya başlayınca 160 dereceye düşürün.çubuk şiş ile pişmesini kontrol edin.
**Her fırın farklı pişirir benim 50 dk da pişti.
** Pandispanya nın sönmemesi için
Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine ters çevirip üzerine ince bir bez serin tamamen soğuyunca çemberin etrafından bıçakla geçip çıkartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder