MOUSSE PASTA
MOUSSE PASTA
Merhabalar arkadaşlar güzel bir tarif ile yine yanınızdayım
Yumuşak keki köpüksü çikolatası rüya gibi bir lezzet.😍 2 adet Yumurta
Yarım su bardağı Toz Şeker
Yarım su bardağı Un
1 yemek kaşığı Kakao
Yarım pk kabartma tozu
Mus için
Yarım su bardağı sıcak Su
1çorba kaşığı tepeleme kakao
300 gram Çikolata (Bitter ve sütlü karışık kullandım)
60 gram Tereyağı
Pudra Şekeri (1tepeleme+1çorba kaşığı)
2 paket (400 gram) Sıvı Krema
Üzerine
Çikolata rendesi renkli şekerler
Yapılışı
24 cm kalıp da 170 derece fırında pişirin
Yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın ve Kuru malzemeleri eleyerek ilave edin.önceden ısıtılmış fırında pişirin
Yarım su bardağı sıcak su ve kakaoyu karıştırıp oda sıcaklığına gelince kadar bekletin.
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin.
Dolapta bekleyen 2 pk kremayı çırpaya başlayıp pudra şekerini azar azar ilave edin.ılık kakaolu suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.Daha sonra ılık olarak tereyağlı çikolatayı ilave ederek karıştırın.Büyük kabarık bir kremamiz olacak.
Pişen soğuyan kekimizi kenarlarından bıçak ile geçerek kelepçeyi açın altındaki kağıdı çıkarıp tekrar keki yerine yerleştirin.
Hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayın 1 gece donması için bekletin.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.pastayı keserken bıçağı her kesişinizde temizleyin.
Kekinizin yumuşak olması için ısıya dayanıklı bir kaseye su koyup kekinizin yanına fırında bu şekilde pisirin.suyun buharı kek pişerken yumuşak olmasını sağlar.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder