BAYATLAMAYAN KURABİYE


             BAYATLAMAYAN KURABİYE


Adından da anlaşıldığı gibi bu kurabiye batlamıyor tadıda pastahane kurabiyesi tadında çünkü içinde bir sır var.işte püf noktası yapılışının içinde
MALZEMELERİ

125 gr margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1yumurta
1çay bardağı nişasta
1çimdik tuz
Un
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu

İÇ MALZEMESİ
Nutella
Marmelat

ÜZERİNE
Pudra şekeri

YAPILIŞI
Margarini küçük bir kaba koyun yakmadan hafifçe eritin.hatta yağ ısınınca ocağı kapatın kendi erisin ılınınca dolaba kaldırın donmasını bekleyin yağı bıçak yada çatalın ucu ile kaldırıp biriken suyu atın.işte kurabiyemiz için bayatlamamasını sağlayan yağı elde ettik.Bu yağ oda sıcaklığına gelince diğer malzemeleri sırayla koyup yumuşak bir hamur hazırlayın.yağlıkağıt üzerinde 3-4 milimetre kalınlığında açın istediğiniz kalıpla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin diğer tepsiye de içini daha küçük bir kalıpla kestiginiz kurabiyeleri sıralayıp 180derece fırında sadece üzeri sararana kadar 7_8 dk pişirin.kurabiyeler çok ince olduğu için yakmamaya dikkat edin.Kurabiyeler soğuyunca deliksiz olanları ters çevirin ve üzerlerine çikolata yada marmelat sürün delikli olanların üzerine de pudra şekeri eleyip iki kurabiyeyi birleştirin.
Bu kurabiyenin evde yapıldığına kimse inanamıyacak.
AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder